Thursday, March 25, 2010

8 Tips nak tau jika ada lelaki minat kat anda?





1. Melalui ‘eye-contact’ - Jika si dia merenung tepat-tepat kat mata anda, nie menunjukkan yang dia suka atau berminat dengan anda. Tapi awas jika berdepan dengan jejaka yang pemalu. Si dia akan cepat2 alihkan pandangannya dari merenung mata anda kerana dia takut yang anda akan tau yang dia sukakan anda!

2. Perhati kelakuannya – Jika si dia nampak seperti nervous, semput, gelisah ker, ini mungkin tanda-tanda yang dia sukakan anda! (atau mgkn gak dia ada penyakit asma :-p..huhu) Dia juga mungkin akan banyak bercakap tentang dirinya sendiri atau merepek pasal bende-bende yang tak masuk akal. Gelabah la tu kot…:-)

3. Jika dia tunjuk minat pada perkara yang anda suka – Misalnya jika dia tahu yang anda suka tengok cite2 ‘cintan-cintun’, mungkin dia akan suggestkan beberapa cite romantic untuk ditonton bersama-sama. Wah…romantik la pulak!

4. Perhati gerak-gerinya bila bersembang dengan gadis lain – biasanya lelaki yang minat kat anda akan flirt dengan gadis lain dengan harapan anda akan perasan kewujudannya. Selain tu, dia nak buat anda jeles sebenarnya…

5. Suka mengusik atau menyakat – si dia suka mengusik anda? Nie mungkin kerana dia ada hati kat anda! Usik-mengusik nie sebenarnya satu helah untuk menarik perhatian anda pada dirinya! So, next time jika anda marah sebab kena usik, pikir-pikirlah semula, ok!

6. Bercakap lembut dengan anda – kalau sorang lelaki nie minat kat anda, dia akan bercakap dengan lebih lembut kat anda. Tapi, kalau dengan orang lain, dia akan bercakap seperti biasa. Biasala nie…sebab si dia nak tunjukkan dirinya yang sensitive gitu!

7. Melalui layanan - Kalau si dia betul-betul sukakan anda, dia akan sentiasa melayan anda dengan baik, lembut dan sopan. Nie baru gentlemen namanya… :-)

8. Jika mukanya merah padam – Jika anda tengah bercakap dengan si dia dan perasan yang mukanya telah naik merah, besar kemungkinan yang dia menaruh perasaan kat anda. Kalau muka dia merah bila cakap dengan kita jer dan bukan dengan orang lain, maknanya dia mgkn sudah jatuh hati la tu… huhu… :-p

So sekarang nie, mesti korang dah dapat pikir jejaka mana yang sedang menaruh minat kat korang, kan? Tahniah!

P/s: Suka tak artikel nie? Kalau suka, jangan lupa untuk jadi fans My Online Magazine di facebook, ya! Dan untuk membaca lagi artikel-artikel yang best, sila layari link setelkahwin.com...!

No comments:

Post a Comment

a href="http://www.linkreferral.com/adwel.pl?oldrefid=255974">

Meta Tag Analyzer Tool

Meta Tag Analyzer
Check your meta tags!

example: http://www.host.com.
URL

(optional)
User Agent * (optional)


Please enter the access code as displayed above.
Access code

Online Meta Tag Analyzer provide by SEOCentro.